Sledenhondensport-> Ons trainingsseizoen van start

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel amsteramster 3 doggies

honden foto van amster

Ik volg!

Ik vind husky's echt machtig mooie beesten. 

honden page profiel Angelique; Bruno, Charlie & Fenna  Angelique; Bruno, Charlie & Fenna 3 doggies

honden foto van Angelique; Bruno, Charlie & Fenna

"  Natuurlijk mag dat! Interval training bij honden houd in dat je vaak stopt waardoor ze dus opnieuw moeten starten, op gang moeten komen etc. waardoor de spieren extra belast worden en dus sneller sterk zullen worden waardoor de honden krachtiger zijn. Dit is belangrijk om aan het begin van het seizoen te doen. Een snelle hond is fijn maar een snelle hond zonder kracht krijgt weinig mee getrokken en zal snel inzakken als het even zwaar word. De bedoeling is dat ze overal even hard werken en dat het dus weinig af doet aan je gemiddelde snelheid :-) "

Aha oke duidelijk! Dank je :D

 

honden page profiel Daven Daven 3 doggies

honden foto van Daven

 

Vanaf welke leeftijd beginnen jullie een pup te trainen en wat doen je dan allemaal ? Vanaf welke leeftijd wordt hij ingespannen en hoe ver is dan het eerste ritje  en met hoeveel honden ?

honden page profiel SuzeSuze

honden foto van Suze

"  
Vanaf welke leeftijd beginnen jullie een pup te trainen en wat doen je dan allemaal ? Vanaf welke leeftijd wordt hij ingespannen en hoe ver is dan het eerste ritje  en met hoeveel honden ? "

 Wij beginnen als ze 1 zijn, tenzij ze 1 in hoog zomer zijn dan wachten we tot de winter :P

 

Omdat je elk jaar opnieuw moet beginnen met trainen lopen ze direct mee met de grote honden, hoewel dan wel specifiek geplaatst naast een ervaren hond en zo leren ze het eigenlijk bij ons, afkijken. Na het eerste seizoen wat ze mee trainen kunnen we zien wat we waar aan de hond gaan hebben (lead, swing, team, wheel) wat te maken heeft met de kracht, intelligentie en stabiliteit. Een goede leidhond hoeft niet perse extreem sterk te zijn binnen een team maar moet wel bochten in kunnen schatten op grote van het team, goed reageren op commando's en ook goed kijken waar of hij/zij langs kan gaan. Een goede leidhond zal niet zodra jij het commando geeft voor rechts kats rechtsaf slaan en je team midden tegen een boom parkeren maar die snapt dat hij om de boom heen moet, hoe groot het team is en in welke cirkel bijvoorbeeld.

 

Ik dwaal af :D

 

Ze gaan hier dus vanaf 1 mee, en kijken en leren vooral van de volwassene honden. Begin je echt bij 0, zoals ik ooit met Nukka ben begonnen dan leer je ze eerst in harnas te lopen, dan met de lijn strak te staan in harnas (line out), commando's voor links (haw) en rechts (geh) en dat ze in een bepaalde pas moeten lopen zodra je go zegt. wij doen sprint dus willen dat onze honden galloperen en zullen het team dan ook stil zetten zodra ze in draf gaan, maar voor long distance zullen teams vooral in draf moeten leren lopen.

honden page profiel Daven Daven 3 doggies

honden foto van Daven

 

oke en voor de leeftijd van 1 jaar  gewoon conditie opbouwen met wandelen ?

honden page profiel SuzeSuze

honden foto van Suze

"  
oke en voor de leeftijd van 1 jaar  gewoon conditie opbouwen met wandelen ? "

 Hmnee ook niet echt, hier zijn ze in de zomer allemaal met zomerstop bij wijzen van spreken, dan zijn het echt luie vodjes die de hele dag willen slapen en s'avonds en s'ochtends op de speelwei de energie eruit gooien. In principe beginnen ze allemaal de eerste training weer vanaf 0 dus hoef je niet perse de pups extra conditie te laten opbouwen. Ze zijn een team, dus als de pups nog niet helemaal mee komen vangt de rest van het team dat op.

 

Nou moet ik zeggen dat wij pittige lijnen hebben, die heel energiek van zichzelf zijn dus zichzelf echt wel een beetje in conditie houden door het rennen op de wei maar we trainen met geen enkele hond als het boven de 15 graden is dus vanaf 15 graden lopen ze niet, totdat het weer stabiel onder de 15 graden word. even ruw berekend staan ze zo'n zes maanden per jaar "stil" wat dus in houd dat ze niet ingespannen worden, of aan een boom ingespannen worden (nee dat is niet zoals het klinkt haha hier ga ik zo op door) en dus alleen s'ochtends heel vroeg en s'avonds heel laat als het genoeg afgekoeld is lekker kunnen rennen op het veld en 6 maanden per jaar wel trainen en ingespannen worden en naar de sneeuw gaan etc etc

 

In spannen in de zomer: Wij hebben een goed stevige boom in de wei staan, daar maken we dan een treklijnen sectie aan voor alle honden en dan spannen we ze in en dan gaan we ze "opvoeden", dus dat ze niet gaan lijnen bijten, of gaan krijsen als idioten, het netjes line out blijven staan en dus als debieltjes staan belonen als ze het goed doen. Dit doen we om te zorgen dat het niet iedere keer heibel en hel is als we weer gaan trainen (is het sowieso wel, want dan krijzen ze echt de oren van je kop, ga maar eens tussen 14 gillende husky's staan ;)) Maar dan word het ze sneller weer gewoon en worden ze duidelijk rustiger. En dat is dus wel iets wat we ook met pups doen, zodat ze het al een beetje kennen voordat we echt gaan beginnen

honden page profiel cia v.d. heijdencia v.d. heijdengoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van cia v.d. heijden

Super interessant en duidelijk uitgelegd!

honden page profiel Ilse met haar schatjes: Binny & StoetelIlse met haar schatjes: Binny & Stoetel 3 doggies

honden foto van Ilse met haar schatjes: Binny & Stoetel

Gaaf zeg! ik volg graag...wat een prachtige honden hebben jullie. 

honden page profiel Ziva < 3Ziva < 3 3 doggies

honden foto van Ziva < 3

wat leuk om ze zo te zien! Ik vind het zo leuk om te zien als honden hun werk doen wat echt in hun natuur zit :D

honden page profiel MaartMaart 3 doggies

honden foto van Maart

interessant zeg, als ik ooit eens in de buurt ben (en de buurt weet hahaha) kom ik graag eens kijken naar een training !

 

Wat betekenen de verschillende positie namen?

honden page profiel SuzeSuze

honden foto van Suze

Je bent welkom hoor Maart ^_^ Maar geloof dat het wel aardig uit de richting is voor jou! (Gronau, Duitsland) Hoewel ze hier achter in het bos ook een IPO trainings gebied hebben maar t fijne ervan weet ik niet, behalve dat ze daar gaan staan blaffen als wij voorbij komen haha!

 

Verschillende positie namen is vrij simpel, ik heb het als een debieltje uitgetekend, ik ben niet z'n super painter :P

 

Verder goed nieuws, ik heb de soep al klaar staan voor het afwateren, beter laat dan nooit, wij gaan vanavond weer trainen en dit keer met een groot team! (14 stuks)! Vanavond meer!

 

 

 

 

honden page profiel Roedel van het noorderlicht Roedel van het noorderlicht 3 doggies

honden foto van Roedel van het noorderlicht

" Je bent welkom hoor Maart ^_^ Maar geloof dat het wel aardig uit de richting is voor jou! (Gronau, Duitsland) Hoewel ze hier achter in het bos ook een IPO trainings gebied hebben maar t fijne ervan weet ik niet, behalve dat ze daar gaan staan blaffen als wij voorbij komen haha!
 
Verschillende positie namen is vrij simpel, ik heb het als een debieltje uitgetekend, ik ben niet z'n super painter :P

 
Verder goed nieuws, ik heb de soep al klaar staan voor het afwateren, beter laat dan nooit, wij gaan vanavond weer trainen en dit keer met een groot team! (14 stuks)! Vanavond meer!
 
 
 
  "

 Leuk gedaan dat tabel! 

En ik ben benieuwd naar de training vanavond hahhaha 

 

honden page profiel MaartMaart 3 doggies

honden foto van Maart

och, een kleine 400 km, dat valt nog mee, ik heb al gekker gedaan :p

 

ik vind het echt interessant, zou het graag eens zien. Als ik het zelf eens wat kalmer heb, bekijk ik wel eens of ik eens kan langskomen, maar voorlopig zelf een drukke periode met wedstrijden.

in december hebben de mijne rust, dus dan misschien eens :)

honden page profiel SuzeSuze

honden foto van Suze

Zo, we zijn weer thuis!

Hier t verslag

 

Vandaag hebben we met 14 honden voor de quad gelopen. Het gemiddelde lag bewust tussen de 17 en 20 km/pu (bewust=zachte banden, continu bij rennen) en wederom interval training. Omdat we zo lang tussen training 1 en 2 hebben moeten laten zitten zijn we ook vandaag niet verder gegaan dan 2.5 kilometer maar willen morgen of donderdag voor de 5 gaan!

 

Opstelling vandaag was:

Hier een ietswat vage foto vanaf de quad gemaakt

(Geen idee waarom die overdwars is)

En 2 fotos van een paar hondjes na terugkomst
(veel wit=Eagle, veel zwart is Haga)

(Bruin is Electra, Zwart is Essey)

 

En hier het filmpje wat ik heb gemaakt :D

Training 20 oktober 14 honden

honden page profiel Roedel van het noorderlicht Roedel van het noorderlicht 3 doggies

honden foto van Roedel van het noorderlicht

Wauw Suze die foto's!
En dat filmpje is geweldig.
Ik ben helemaal in love hahaha.
Wat heeeeeeerlijk

honden page profiel Pascale met Kahlúa, Willow en OnyxPascale met Kahlúa, Willow en Onyx 3 doggies

honden foto van Pascale met Kahlúa, Willow en Onyx

Wauw, wat ontzettend gaaf.
Hoe weten ze welke kant ze op moeten, stuur jij, of volgen ze gewoon keurig het pad? (of is dit een hele domme vraag haha) 

honden page profiel SuzeSuze

honden foto van Suze

" Wauw, wat ontzettend gaaf.Hoe weten ze welke kant ze op moeten, stuur jij, of volgen ze gewoon keurig het pad? (of is dit een hele domme vraag haha)  "

 Stomme vragen bestaan niet :P

Ik zal het proberen uit te leggen

De voorste 2 (of eigenlijk 4) honden zijn honden die in leid kunnen, die luisteren dus naar commando's voor links en rechts, maar niet per direct. Die moeten dus ook inschatten of daar een pad is, of dat begaanbaar is en of het haalbaar is het met de draaicirkel van het hele team. Een team van 4 honden kan veel krappere bochten maken dan een team van 14 honden bijvoorbeeld, als ze daar de zelfde bocht zouden maken om een boom heen staat de helft van het team tegen een boom geparkeerd, moet je niet willen.

Dus conclusie, we geven ze commando's en de rest gaat puur op vertrouwen en kunde van de hond zelf. Nou is dit ons 'standaard' trainingsrondje waar weinig variatie in zit en kunnen ze het met hun ogen dicht aardig lopen, maar dan nog geven wij commando's. We zitten aan het begin van het seizoen, en zo worden de commando's weer even goed geoefend en vooral veel kracht training. Uiteindelijk worden de rondjes anders, nieuw en onvoorspelbaarder en dan moet je hond natuurlijk uiterst secuur kunnen sturen. Je voorste honden zijn je stuur dus daar moet je vertrouwen in hebben en het is dan heel praktisch als die zich niet 'vergissen' want zo'n vergissing kan natuurlijk heel slecht aflopen. (van knopen in je team als echt ernstige schade bij de honden of/en bij ons).

honden page profiel Tiffani & Pepper Tiffani & Pepper 3 doggies

honden foto van Tiffani & Pepper

Gaaf suze! De namen zijn moeilijk te onthouden  

 

De (ex) pups hayden en haga blijven me wel bij en eagle, edge en graf natuurlijk de rest is wat vaag .

honden page profiel SuzeSuze

honden foto van Suze

" Gaaf suze! De namen zijn moeilijk te onthouden  
 
De (ex) pups hayden en haga blijven me wel bij en eagle, edge en graf natuurlijk de rest is wat vaag 
 
Pascale: dat gaat op commando, gee = rechts en haw = links etc. "

 Eagle valt ook wel op natuurlijk haha :P En Haga en Hayden ken je geloof ik van mini af aan, die mag je niet vergeten, hoogstens door elkaar halen

honden page profiel Pascale met Kahlúa, Willow en OnyxPascale met Kahlúa, Willow en Onyx 3 doggies

honden foto van Pascale met Kahlúa, Willow en Onyx

"  Stomme vragen bestaan niet :P
Ik zal het proberen uit te leggen
De voorste 2 (of eigenlijk 4) honden zijn honden die in leid kunnen, die luisteren dus naar commando's voor links en rechts, maar niet per direct. Die moeten dus ook inschatten of daar een pad is, of dat begaanbaar is en of het haalbaar is het met de draaicirkel van het hele team. Een team van 4 honden kan veel krappere bochten maken dan een team van 14 honden bijvoorbeeld, als ze daar de zelfde bocht zouden maken om een boom heen staat de helft van het team tegen een boom geparkeerd, moet je niet willen.
Dus conclusie, we geven ze commando's en de rest gaat puur op vertrouwen en kunde van de hond zelf. Nou is dit ons 'standaard' trainingsrondje waar weinig variatie in zit en kunnen ze het met hun ogen dicht aardig lopen, maar dan nog geven wij commando's. We zitten aan het begin van het seizoen, en zo worden de commando's weer even goed geoefend en vooral veel kracht training. Uiteindelijk worden de rondjes anders, nieuw en onvoorspelbaarder en dan moet je hond natuurlijk uiterst secuur kunnen sturen. Je voorste honden zijn je stuur dus daar moet je vertrouwen in hebben en het is dan heel praktisch als die zich niet 'vergissen' want zo'n vergissing kan natuurlijk heel slecht aflopen. (van knopen in je team als echt ernstige schade bij de honden of/en bij ons). "

 Duidelijk, bedankt voor je uitleg. Echt heel gaaf! 

honden page profiel Tiffani & Pepper Tiffani & Pepper 3 doggies

honden foto van Tiffani & Pepper

"  Eagle valt ook wel op natuurlijk haha :P En Haga en Hayden ken je geloof ik van mini af aan, die mag je niet vergeten, hoogstens door elkaar halen "

 

Haha precies, haga had zwart op haar neus toch? 

 

Graf en nukka kende ik ook al voordat ik je roedel had gezien 

honden foto van Michelle, baasje van Scotty en kater Charlie

Toch maar even volgen!

honden page profiel HeleenHeleengoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Heleen

Geweldig ,ook hoe je de uitleg geeft ,ik blijf volgen .

honden page profiel Hettie & CharliiHettie & Charlii 3 doggies

honden foto van Hettie & Charlii

Mooi topic, ik volg.

honden page profiel MaartMaart 3 doggies

honden foto van Maart

jouw tekeningen zijn hilarisch hahaha (maar ook echt heel duidelijk hoor)

maar die mannetjes hahahaha 

honden page profiel SuzeSuze

honden foto van Suze

" jouw tekeningen zijn hilarisch hahaha (maar ook echt heel duidelijk hoor)
maar die mannetjes hahahaha  "

 Ja ik ben zo'n talent op paint, ik denk ik verhoog de moeilijkheidgraad en teken er poppetjes bij :'D

honden page profiel Angelique; Bruno, Charlie & Fenna  Angelique; Bruno, Charlie & Fenna 3 doggies

honden foto van Angelique; Bruno, Charlie & Fenna

Wauw super gaaf! :D 

Lijkt me echt heel gaaf om dat zo te doen met zo'n grote roedel! Ze doen t ook perfect (naar mijn idee hahah :P) 

honden page profiel SuzeSuze

honden foto van Suze

" Wauw super gaaf! :-D 
Lijkt me echt heel gaaf om dat zo te doen met zo'n grote roedel! Ze doen t ook perfect (naar mijn idee hahah :P)  "

 Perfect is een groot woord, maar slecht zeker niet, hoewel er nog wel wat schoonheidsfoutjes in zitten en ze uiteindelijk veel minder moeite moeten hebben met het trekken van de quad. Maar ook hun moeten weer inkomen, zo stonden wij gister in het bos zonder stake out hamer, das lastig een stake out slaan -_- gelukkig had mijn handige wederhelft spanbanden bij zich en konden we wel trainen maar was dat niet t geval geweest hadden we weer kunnen inpakken

honden page profiel UkkePuck UkkePuck 3 doggies

honden foto van UkkePuck

Ik volg ook! Wat super interessant!

honden page profiel SuzeSuze

honden foto van Suze

Zo, de 5 kilometer zit er op! Ik zal zo even t verslag typen en t filmpje posten :D

pagina 2 van 5 123 4 5
Volgende forumvraag: Geslaagd!
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^